• +31 (0)40 - 25 92 700
dinsdag 26 januari 2016

Zorg om kwaliteit van vastgoed?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het kabinet wil betere zorg voor minder geld. Maar in hoeverre speelt huisvesting daarin nu eigenlijk een rol?

Het doel: betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten (“duurzame betaalbaarheid van de zorg”).  In het maatregelenpakket wordt echter niets vermeld over de kwaliteit van huisvesting. Het blijkt dat de term kwaliteit vooral wordt uitgelegd als verscherpte kwaliteitsregels en –toezicht met betrekking tot de inhoud van de zorg. Huisvesting en vastgoed worden niet aangehaald. Het is immers aan de zorginstellingen zelf om daar beleid op te maken.

Op langere termijn verwachten wij dat de cliënt zelf de bepalende factor wordt, zelf volledig kan bepalen waar en hoe hij/zij wil wonen en op welke wijze en van wie hij zorg en service wil afnemen. Zeker in de ouderenzorg is deze trend al gaande en zal naar verwachting alléén maar toenemen, ook voor de zware zorg. Meer dan ooit tevoren doen zorginstellingen er goed aan, kritisch te kijken naar de toekomst en toegevoegde waarde die men wil/ kan bieden. Waar wil je je als zorginstelling op richten en hoe past huisvesting in dat plaatje? Aan welke eisen moet de huisvesting en de geboden zorg en service de komende jaren kunnen voldoen en wat vraagt dit van de instelling, gelet op de huidige kwaliteit? Onze verwachting: het wordt echt maatwerk; op alle fronten!

Voor nu verwachten wij , dat de zorgkantoren en de zorgverzekeraars in toenemende mate een mening zullen hebben over de kwaliteit van zorghuisvesting en er ook consequenties aan gaan verbinden. We voorzien dat de kwaliteit van zorgvastgoed een grotere rol gaat spelen bij het inkoopbeleid van de zorgkantoren. Het is nog niet duidelijk welke normen of toetsingscriteria hieraan ten grondslag komen te liggen, laat staan welk orgaan de kwaliteit dan gaat meten. Dat het een meetpunt wordt, lijkt echter onafwendbaar.  Uitgangspunt zal steeds meer zijn dat elke zorginstelling een kwalitatief goed aanbod moet hebben voor haar cliënten, ook op vastgoedgebied. Het lijkt erop dat instellingen die beduidend mindere kwaliteit van zorghuisvesting hebben, in (de opmaat naar) 2018 daar de prijs voor gaan betalen.

De kunst is om een brug te slaan tussen de toekomstige verwachtingen en de korte termijn uitdagingen. We nodigen u uit om daarover eens vrijblijvend met ons van gedachten te wisselen. Neemt u gerust contact op met Richard Swinkels.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Hoogste Punt 'De Schakel' bereikt

13 oktober 2017

Vrijdagmiddag 13 oktober 2017 is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van SBO Wending en de renovatie van SBO De Schakel te Amstelveen. Van Aarle De Laat voert het…

Nieuwsbrief

Van Aarle De Laat publiceert regelmatig een nieuwsbrief met daarin actuele onderwerpen en wetenswaardigheden over onze branche en over ons bedrijf.

Van Aarle De Laat respecteert uw privacy.
Lees hier hoe wij uw gegevens verwerken.

Meer Van Aarle De Laat

Contact

Beemdstraat 22

5652 AB  Eindhoven

 

Postbus 677

5600 AR  Eindhoven

 

www.vanaarledelaat.nl

 

 

Deze website plaatst analytische cookies voor het gebruik van webstatistieken. Er worden geen persoonsgegevens bewaard.
Ok