• +31 (0)40 - 25 92 700
dinsdag 15 november 2016

Integrale brandveiligheid in de zorg

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Bij het bieden van kwaliteit van zorg en een veilige omgeving aan cliënten hoort een integrale aanpak van brandveiligheid.  Een integrale aanpak gaat verder dan het voldoen aan wet- en regelgeving.

Niet alleen de bouwkundige-, installatietechnische en organisatorische (BIO-maatregelen) zijn daarbij van belang, maar juist ook de implementatie en borging van brandveiligheid  in de organisatie. 

Van Aarle De Laat heeft om  die reden,  juist aandacht voor implementatie en borging van brandveiligheid binnen zorgorganisaties, ofwel BIOB-maatregelen. Door de maatregelen goed te borgen in de bestaande processen  van de organisatie ontstaat een degelijke basis voor brandveiligheid. Met een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden en monitoring  wordt de borging geregeld. Brandveiligheid wordt hiermee een belangrijk punt op alle niveaus  in de organisatie.

Veel zorgorganisaties zijn in beweging door veranderingen in het zorgstelsel. Met elke verandering verschuift er ook kennis op het gebied van brandveiligheid. Uitgangspunt van een integrale aanpak brandveiligheid  is dat alle genomen BIOB-maatregelen in balans zijn en samen een voldoende mate van brandveiligheid opleveren. Zo kan bijvoorbeeld het terugbrengen van de BHV-organisatie gecompenseerd worden met extra maatregelen op het gebied van installatie en techniek, bouwkundig en inventaris of vice versa.  Zo zijn ook het gericht organiseren van preventie activiteiten of het adequaat inzetten van ontruimingsassistenten, vrijwilligers en buurtbewoners bij het ontruimen van cliënten bij brand zijn mogelijkheden om de brandveiligheid te borgen. In de veranderende omgeving van de zorg zijn soms creatieve oplossingen nodig om op elk moment van de dag de brandveiligheid te borgen.

Er wonen steeds meer niet-zelfredzame of verminderd zelfredzame mensen bij zorginstellingen. Een integrale aanpak brandveiligheid betekent ook dat cliënten, medewerkers , vrijwilligers en mantelzorgers betrokken worden en dus niet alleen de BHV’ers.  Het is belangrijk dat iedereen weet wat te doen bij (het voorkomen van) brand. Dat vraagt een continue aandacht voor brandveiligheid.

Van Aarle De Laat ondersteunt  zorgorganisaties bij het op orde brengen en houden  van brandveiligheid  op een integrale manier.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: Marielle Hooymeijer 06 - 307 378 21

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Hoogste Punt 'De Schakel' bereikt

13 oktober 2017

Vrijdagmiddag 13 oktober 2017 is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van SBO Wending en de renovatie van SBO De Schakel te Amstelveen. Van Aarle De Laat voert het…

Nieuwsbrief

Van Aarle De Laat publiceert regelmatig een nieuwsbrief met daarin actuele onderwerpen en wetenswaardigheden over onze branche en over ons bedrijf.

Van Aarle De Laat respecteert uw privacy.
Lees hier hoe wij uw gegevens verwerken.

Meer Van Aarle De Laat

Contact

Beemdstraat 22

5652 AB  Eindhoven

 

Postbus 677

5600 AR  Eindhoven

 

www.vanaarledelaat.nl

 

 

Deze website plaatst analytische cookies voor het gebruik van webstatistieken. Er worden geen persoonsgegevens bewaard.
Ok