• +31 (0)40 - 25 92 700

HIC klinieken - High & Intensive Care

GGz Breburg     GGz Breburg

 

GGz Breburg loopt voorop in de aanpak van intensieve geestelijke gezondheidszorg, waarbij de huisvesting een nadrukkelijke rol speelt. In 2015 zijn de geheel gerenoveerde High & Intensive Care (HIC) klinieken in Tilburg en Breda in gebruik genomen.

Van Aarle De Laat heeft de totstandkoming van beide klinieken begeleid. Hierbij was de projectmanager van Van Aarle De laat de schakel tussen de gebruiker, de vastgoedafdeling, de stuurgroep, het ontwerpteam en de uitvoerende partijen. De directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering zijn uitgevoerd door de collega’s van Managers Met Bouwkracht. Daarnaast is ten tijde van de aanbesteding en contractvorming de expertise van OZ+ juristen ingezet.

HIC is een concept voor kortdurende klinische opname in de geestelijke gezondheidszorg. Centraal staat het terugdringen van dwang en drang, met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de cliënt. Cliënten worden alleen nog in uiterste nood afgezonderd. De opnametijd is zo kort mogelijk, zodat cliënten kunnen herstellen in hun eigen vertrouwde omgeving. Door deze andere benadering is de opnameduur verkort en het gebruik van dwangmiddelen afgenomen.

Bijzonder in de bij GGz Breburg gerealiseerde klinieken zijn de toegepaste materialen, de daglichttoetreding, het kleurgebruik en de openheid van de afdelingen. Tijdens de ontwikkeling van het project werd de veldnorm insluiting gepubliceerd. Naar aanleiding hiervan heeft veel discussie plaatsgevonden binnen GGz Breburg over de uitvoering van de Extra Beveiligde Kamer (EBK). Voor de uitvoering van het sanitair is een eigen visie ontwikkeld. Dit ontwerp is inmiddels door de Inspectie overgenomen als aanvulling op de veldnorm.

Nieuwsbrief

Van Aarle De Laat publiceert regelmatig een nieuwsbrief met daarin actuele onderwerpen en wetenswaardigheden over onze branche en over ons bedrijf.

Van Aarle De Laat respecteert uw privacy.
Lees hier hoe wij uw gegevens verwerken.

Meer Van Aarle De Laat

Contact

Beemdstraat 22

5652 AB  Eindhoven

 

Postbus 677

5600 AR  Eindhoven

 

www.vanaarledelaat.nl

 

 

Deze website plaatst analytische cookies voor het gebruik van webstatistieken. Er worden geen persoonsgegevens bewaard.
Ok